Bedemand Haack – Slagelse2019-05-06T10:14:34+00:00

Bedemand Haack – Slagelse

Bedemand Haack Slagelse
Bredegade 33B
4200 Slagelse

Vores afdeling i Slagelse åbnede i januar 2019 og ligger tæt på Slagelse Centrum. De er gode parkerings- og transportmuligheder og vi afholder gerne samtalen i vores afdeling.

Slagelse er som en af de ældste byer i Danmark fyldt op med gamle og mærkværdige kirker, og har været hjemsted for mange munke og munkeklostre.

Slagelse husere også Antvorskov Kaserne som ligger i den sydlige del af byen, det er her Gardehusarregimentet holder til året rundt.

Kirker i Slagelse

Blandt de mange spændende kirker i Slagelse, er her lidt historie om to af disse.

Den Katolske Vor Frue Kirke

Frederiksgade 7

Pater Quaedvlieg, der kom til Slagelse i 1920, holdt fast på, at det var vigtigt, at den nye kirke kom til at ligge centralt i byen, men der skulle samles mange penge sammen. Så der gik ti år, før man kunne begynde at bygge kirken. Den 16. maj 1931 kunne man forlade det lille kapel i Tordenskjoldsgade og indvie den ny kirke i Frederiksgade, – til Jomfru Maria, Guds Nådes Moder og Midlerinde.

Kirken blev opført i årene 1930-31, og er bygget efter tegninger fra den daværende dom arkitekt i Aachen, professor J. Buchkremer. Kirken er en af Danmarks allersmukkeste katolske kirker. Kirkerummet er præget af seks store glasmosaikruder, som er iblandt de tre smukkeste i nyere glasmosaik kunst i Danmark. I kirkens 28 meter høje tårn kan tre meget klangfulde klokker ses, de er blevet støbt i Holland, og et stort gyldent kors.

Sankt Peders Kirke

Herrestræde 1A

Kirkens ældste dele stammer fra en romansk kirke bygget i 1100-tallet, den er bestående af et skib og et mindre kor.

I den første halvdel af 1300-tallet blev kirken udvidet med et nyt kor på østsiden af det gamle. Der blev også tilføjet et kapel på nordsiden af det gamle kor. Senere i 1300 tallet udvides der igen med et kapel til på sydsiden, således kom kirkerummet til at blive korsformet, og med det gamle kor som korsskæringen.

Tårnet fra senmiddelalderen blæste omkuld i 1660, men blev genopført i 1664 af et nyt tårn som stadig står i dag, datoen kan findes på vestgavlen. Den nederste del, er i kampesten, og stammer højst sandsynligt fra det gamle tårn.

I 1818 overvejede man at nedlægge kirken, da den stod yderst forfalden, men i stedet blev der udført nogle reparationer, bl.a. blev tårnets spir fjernet, og erstattet af et særpræget mansardtag med kvistvinduer, som startede i højde med korets tagryg. Under endnu en restaurering i 1871 blev dette dog fjernet igen, og tårnet blev her forhøjet og udstyret med det pyramide spir omgivet af kamtak gavle, som vi ser det i dag.

RESPEKTFULD AFSKED

Som examineret bedemand har jeg en stor faglig viden og jeg sætter en stor ære i etik, moral, en værdig, nærværende og respektfuld afsked, samt at udføre mit arbejde på et højt fagligt niveau.

SE PRODUKTER

GLADE KUNDER

”Kan varmt anbefale Bedemand Haack. Min kære far, blev idag bisat. Har på ingen måde fortrudt, at vi valgte Haack. Du har vist os stor respekt, varme og den empati der er brug for i en svær tid..”

LÆS FLERE